Actueel

Poster fietsverlichting liggend

In het donker: Fietslicht AAN

De boodschap van de vernieuwde campagne is kort en krachtig: in het donker op pad? Fietsverlichting AAN!
Je vindt de middelen voor deze campagne op deze pagina.

Kwaliteit

Natuurlijk is het belangrijk verlichting te gebruiken van goede kwaliteit. Het advies is verlichting te gebruiken met het RAI-Keurmerk Fietsverlichting (RKF)

Goed zichtbaar: veiliger

Goed zichtbaar zijn is veilig voor jezelf en voor andere weggebruikers.
Je hoort het vaak “pas toen ik rijles nam zag ik hoe funest het is voor de veiligheid als fietsers niet goed zichtbaar zijn”.
Goed zichtbaar zijn vermindert de kans op een ongeval met 20%.
Fietslicht AAN, gewoon doen dus!

Posted in Geen categorie

Dag van de Witte Stok

Van Nederlandse fietsers herkent bijna 40 procent het oversteekgebaar niet, wanneer iemand met een witte stok wil gaan oversteken. Een geheven stok is het signaal aan medeweggebruikers dat iemand met een visuele beperking over wil steken, hiermee als het ware een eigen zebrapad creërend. Van de jongeren herkent zelfs bijna de helft het gebaar niet.

Dit blijkt uit onderzoek van bureau Kien, in opdracht van de Oogvereniging, ter gelegenheid van de jaarlijkse Dag van de Witte Stok (15 oktober).
Het onderzoek, onder 1.100 fietsers, bevestigt wat veel mensen met een visuele beperking dagelijks meemaken tijdens het oversteken. Hoewel in de verkeersregels staat dat bestuurders moeten stoppen voor de witte stok gebeurt dat helaas niet altijd. Een derde van de mensen met een visuele beperking voelt zich onveilig tijdens het oversteken. Eva Klassen (68): ‘Ik heb glaucoom en zie sinds twee jaar steeds slechter. Nu merk ik pas hoe weinig verkeerslichten er zijn en dat er minder zebrapaden te vinden zijn. Vaak is bij de oversteek van voetpad naar rijbaan het verkeerslicht voor fietsers weggehaald. Ik vind het een drama om dan over te moeten steken. Links en rechts komen er fietsers aan. Vooral die e-bikes zijn gevaarlijk.’

Veel meer fietsers in coronatijd

De volgende verkeersdeelnemers vormen de top 3 als het gaat om het negeren van de witte stok: Fietsers, Automobilisten, brommer-/scooterbestuurders. Onder het motto ‘Samen in het verkeer, oog voor elkaar’ wil de Oogvereniging daarom dit jaar op de Dag van de Witte Stok juist bij fietsers begrip kweken voor de situatie waarin mensen met een visuele beperking zich bevinden wanneer ze deelnemen aan het verkeer en oversteken. Het is er namelijk niet simpeler op geworden door de enorme groei van het aantal fietsers in coronatijd, de komst van de stille snelle e-bikes en het afnemend aantal zebrapaden.

Meer aandacht tijdens verkeerslessen

Uit het onderzoek onder 1100 fietsers blijkt gelukkig ook dat de meeste mensen (75%) wel weten wat de functie van de witte stok is. En 68% van de mensen zegt te stoppen om iemand met een witte stok ongehinderd te laten oversteken. Luuk-Jan Boon, directeur Oogvereniging: ‘De resultaten uit het onderzoek motiveert de Oogvereniging om de kennis omtrent het oversteekgebaar bij het grote publiek verder te verbeteren. Het zou meer aandacht verdienen tijdens verkeerslessen, in het basisonderwijs en in de theorie van het autorijexamen van het CBR. Zo wordt het voor iedereen veiliger op straat, ook tijdens het oversteken.’

Filmpjes uit de regio

In verband met de coronamaatregelen vermijdt de Oogvereniging dit jaar fysieke acties. Door middel van filmpjes laat de Oogvereniging zien hoe blinde en slechtziende verkeersdeelnemers te maken krijgen met fietsers. Verkeerd geparkeerde fietsen en onhoorbare e-bikes zijn aan de orde van de dag. In het filmpje opgenomen rondom Den Haag Centraal ziet u hoe een blinde man en een zeer slechtziende vrouw moeite hebben om fietsen en mensen die op de geleidelijn staan te omzeilen.

In Leiden ziet u hoe onhandig verkeerd geparkeerde fietsen kunnen zijn bij het vinden van de juiste weg.

In een podcast voor de lokale, Delftse radio vertelt voorzitter van regio Zuid-Holland Rik Wouters over zijn ervaringen en het belang van de Dag van de Witte Stok.


Foto: Oogvereniging

Posted in Geen categorie
Achtergrond digitaal vergaderen MONO

Ambassadeurs actief in campagne MONO zakelijk

Inzet op verkeersveiligheid zoals MONO rijden is belangrijk voor bedrijven. Bijvoorbeeld om letsels bij medewerkers en schades aan het wagenpark te voorkomen, invulling te geven aan goed werkgeverschap en bij te dragen aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Werkgevers zijn ook belangrijke partners in de MONO-campagne: beleid en actieve inzet binnen het bedrijf helpen mee om ervoor te zorgen dat MONO rijden de nieuwe norm wordt, en dat risico’s van ongevallen door afleiding worden vermeden.

We zijn daarom blij en trots, dat Zuid-Hollandse ambassadeurs voor “Maak een punt van Nul” zoals RenewiMondial Van der Velde en Don Opleidingen het ambassadeurschap voor MONO hebben omarmd.

Zij inspireren collega’s met een videoboodschap, die hier is te zien.

Aan de slag met MONO in uw bedrijf?

Kijk op deze pagina voor alle mogelijkheden en achtergronden van de campagne MONO zakelijk.

Meer doen?

In Zuid-Holland komen iedere dag zo’n 16 mensen niet ongeschonden op hun bestemming aan als gevolg van een verkeersongeval, en 40% van de ongevallen gebeurt tijdens een werkgerelateerde verplaatsing.
Wilt u weten wat u – naast een actieve bijdrage aan MONO – kunt doen, kijk dan in de Toolkit Werkgevers op deze pagina. U vindt daar onder meer een infographic, een menukaart met mogelijkheden en een checklist.

Hillevliet veiliger door Camp21

De training bestond uit drie blokken, waarbij de jongeren de kans kregen om met eigen ogen en het volledige verstand te beleven wat de mogelijke gevolgen zijn van onverantwoord, asociaal en onverschillig rijgedrag. Hierbij stonden rijden onder invloed (alcohol en drugs), afleiding en te hard rijden centraal.

Theater en rollenspel

De deelnemers traden zelf als regisseur op en stuurden acteurs aan de hand van correctieve informatie aan, zodat op een gegeven moment positief gedrag bij de acteurs zichtbaar werd én bij de jongeren zienderogen het bewustwordingsproces groeide. Tijdens de confronterende simulatie kregen de deelnemers continue een prikkel en stimulans om mee te denken, oplossingen aan te dragen en vooral leren in te zien hoe onverantwoord en asociaal rijgedrag, in relatie tot hun omgeving destructief en risicovol is.

Voorlichting

In een voorlichtingsblok stond rijden onder invloed (alcohol en drugs) centraal. Er werd bij dit blok gebruik gemaakt van verschillende werkvormen, waaronder doceren (hoe en waarom), onderwijsleergesprekken (wat zijn de effecten van middelengebruik in het verkeer), groepsdiscussies (ervaringen delen), quiz en een alcoholsimulatieparcours waarin de deelnemers met alcohol en drugsbrillen reactie- en coördinatieoefeningen moesten doen.

Kantelsimulator

De kantelsimulator simuleerde het over de kop gaan van het voertuig. Zo ervoeren en leerden de jongeren het belang van de autogordel. De bestuurder (of bijrijder) ervoer het probleem van uitstappen wanneer hij/zij op de kop hing en leerde hoe je in zo’n situatie op een veilige wijze het voertuig kunt verlaten.  Dit was leerzaam voor zowel bestuurder als bijrijder.

Belang en partners

Door een praktijkgerichte belevenis als deze zijn de (kwetsbare) verkeersdeelnemers bewuster van de risico’s in het verkeer. De jongeren weten de gevolgen van roekeloos rijgedrag en ontvangen na deelname aan Camp21 een certificaat. De deelnemers zijn in staat om een bewuste keuze te maken over zijn toekomstige gedrag.

Camp21 is een innovatief educatieproject van de gemeente Rotterdam en wordt sinds 2016 uitgevoerd door ZAT Projectenbureau i.s.m. de partners; politie, Stichting JOZ en Werkteam Feijenoord,  Pendrecht, Tarwewijk, Afrikaanderwijk en Beverwaard gingen Hillevliet voor.

Aanpassingen vanwege de actualiteit

Het aantal deelnemers van maximaal 30 lag bij deze uitvoering lager dan in voorgaande jaren. vanwege Covid19. Ook het programma was aangepast. Zo waren er dit jaar geen lesauto’s om een testrit te maken.

Meer informatie is te verkrijgen bij projectleider Ger Lulofs, 06-53224562.

Foto: gemeente Rotterdam

Doortrappen Spiegels

Met slimme tips langer veilig doortrappen

Samen met de Fietsersbond heeft het ROV Zuid-Holland tien korte instructieve filmpjes gemaakt over veilig fietsen op de elektrische fiets. TestKees van de Fietsersbond pakt verschillende onderwerpen bij de kop en geeft handige tips: waar moet je op letten bij de aanschaf van een elektrische fiets? Hoe kun je zo veilig mogelijk fietsen en welke materialen maken het fietsen comfortabeler en veiliger? De filmpjes zijn gericht op de ervaren fietser die veilig wil kunnen blijven fietsen. In 2019 overleden 57 mensen door een ongeval met een elektrische fiets. Dat is onacceptabel. Met deze filmpjes hoopt het ROV hier iets aan te doen.

TestKees

In elke film zien we TestKees van de Fietsersbond een van de onderwerpen op heldere wijze uitleggen. Zo legt hij de voor- en nadelen uit van een middenmotor en een voorwielmotor en geeft hij aan welke remmen in welke situatie goed werken. Ook geeft hij tips over het goed afstellen van het zadel en staat hij stil bij de verschillende versnellingen. Past een naafversnelling beter bij je of een derailleurversnelling? Alles bij elkaar zijn er veel opties en mogelijkheden, maar op een begrijpelijke manier loodst Kees de kijker door de keuzes die er zijn. “Met brede banden heeft u meer grip.” “Er is nu ook fietsverlichting waarmee je de weg voor je net zo goed kunt zien als in de auto.” “Monteer een spiegel want dat is handig om een blik achteruit te werpen zonder dat je je hoeft om te draaien.” Alle filmpjes zijn bedoeld om iedereen veilig en langer te laten fietsen.

Fietsvaardigheid

Naast het op orde hebben van alle materialen wordt ook ingegaan op de fietsvaardigheid. Zo kunnen fietsers hun vaardigheid verhogen op een fietsvaardigheidsparcours. Aan bod komen zaken als de onverwachte noodstop, veilig op- en afstappen, vlot en stabiel wegrijden en fietsen zonder slingeren. In verschillende gemeenten worden Doortrappen-dagen georganiseerd waar fietsers hun kennis en vaardigheden kunnen vergroten, zie www.doortrappen.nl. Doortrappen is het landelijke programma specifiek gericht op de ervaren en seniore fietser.

Educatie helpt: jongeren zijn kwetsbaar in het verkeer

Jongeren zijn een kwetsbare groep verkeersdeelnemers. Om een eind te maken aan ongevallen en slachtoffers is er het programma TotallyTraffic. Dit richt zich op de verkeersveiligheid en verkeerseducatie aan jongeren van 12 tot en met 18 jaar. TotallyTraffic (Zuid-Holland, Amsterdam, Noord-Brabant en Limburg) bestaat tien jaar en daar werd in Dordrecht onder leiding van Sipke Jan Bousema bij stilgestaan.

Aantal slachtoffers naar nul

“Jongeren zijn door vele oorzaken kwetsbaar in het verkeer en daardoor helaas vaak slachtoffer. Ze ontwikkelen zich snel en hun houding in het verkeer verandert: ze nemen meer risico’s, nemen de regels niet altijd serieus en kunnen gevoelig zijn voor druk vanuit de vriendenkring. Met alle regio’s werken we hard om het aantal slachtoffers terug te brengen tot nul. Alleen dan is het acceptabel,” zegt Wiesje Hofstede projectleider TotallyTraffic. “Daarom organiseren we in samenwerking met de scholen gastlessen waarin jongeren bewust worden gemaakt van de gevaren van alcohol, drugs en appen in het verkeer. Ook zijn er interactieve lessen waarbij ze met VR-brillen op ervaren hoe het is om een (brom) fietser, automobilist of vrachtwagenchauffeur te zijn. Een flink deel van de scholen doet al enthousiast mee. In het schooljaar 2019-2020 bereikten we maar liefst 32.000 jongeren met onze lessen. De lessen zijn op in totaal 138 schoollocaties uitgevoerd.”

Oproep aan wethouders

Door corona was het congres in tweeën gesplitst waarbij de jongeren in de ochtend een workshop volgden van het Nationale Verkeerslab en in de middag woonden de genodigden, veelal wethouders verkeer en vervoer van de verschillende overheden, het programma bij.
Drie leerlingen van het Stedelijk Dalton Lyceum (Sem, Guusje en Tjeerd) vertelden aan de aanwezigen wat zij die ochtend hadden geleerd en deden ook een oproep aan wethouder Rik van der Linden (Dordrecht) en aan portefeuillehouder – ambassadeur verkeersveiligheid van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag Peter Meij (wethouder Ridderkerk). Zo vertelde één van hen dat er aan de Merwedestaat in Dordrecht veel te hard wordt gereden. Zijn er daar geen drempels of verkeerslichten mogelijk? Ook andere knelpunten werden aangedragen. Nog tijdens het congres ging wethouder Van der Linden met de leerlingen apart zitten om mogelijke oplossingen te bespreken. Ook gaf hij aan binnenkort bij de school op bezoek te gaan.

Ongeduldige overtreders en riskante racers

In de middag stond gedragsverandering centraal. “Iets weten en willen en kunnen is nog geen doen,” zo betoogde Ruud van Breda, gedragspsycholoog. “Met alleen bewustwording redt je het niet. Er is structurele gedragsverandering nodig. Je moet het gedrag definiëren, begrijpen en vervolgens beïnvloeden. Bewustwording bereik je door gedragsverandering. En andersom.” Onderzoekers Gea-Marit Dekker en Esther Timmermans gingen nader in op het feit dat niet alle jongeren hetzelfde zijn en dat dus verschillende groepen anders moeten worden benaderd: je hebt de ‘ongeduldige overtreders’ en de ‘riskante racers”.

Op naar de twintig

Floor Vermeulen, Gedeputeerde Verkeer en Vervoer van de provincie Zuid-Holland, zei in zijn gefilmde pitch: “Bewustwording bevorderen doen we met TotallyTraffic. Dus ik zou zeggen: tien jaar lijkt een lange periode maar is nog maar heel kort. Laten we opgaan voor de twintig!”

TotallyTraffic en haar partners

Partners binnen TotallyTraffic zijn de samenwerkende overheden in Zuid–Holland: De gemeenten, de Regionale Projectgroepen Verkeersveiligheid (RPV’s) en daar aangestelde accountmanagers, het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV Zuid-Holland) en diens opdrachtgevers de Provincie Zuid-Holland en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag ondersteunen het programma TotallyTraffic met menskracht en financiële middelen.
TotallyTraffic is onderdeel van Maak een punt van nul.

Terugblik
Bekijk een impressie van de bijeenkomst en de presentaties via deze link:
impressie 16 september.

In het verlengde van de bijeenkomst zijn van vele lesaanbieders pitches opgenomen: compilatie lesaanbieders programma TotallyTraffic

Themaweek ‘Maak een punt van nul’: Portretten

Ga direct naar de portretten die gemaakt zijn bij:

Fotoframe Schoonhoven – 12 september 2020

Verkeersheldenactie Nieuwerkerk aan den IJssel – 14 september 2020

Verkeersheldenactie Heinenoord Hoeksche Waard – 14 september 2020

Verkeersheldenactie Roelofarendsveen Kaag en Braassem – 15 september 2020

Wasstraat Puttershoek – 15 september 2020

Beloftes tijdens het 10-jarig jubileum van TotallyTraffic – 16 september 2020

Wasstraat Gorinchem – 18 september 2020

Wasstraat Maassluis – 18 september 2020

Wasstraat Zoeterwoude – 20 september 2020

Themaweek

Themaweek ‘Maak een punt van nul’ weer groot succes

Het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV Zuid-Holland), de regio’s, de ambassadeurs en hun partners organiseren elk jaar in de derde week van september de themaweek “Maak een punt van nul”.

We zetten verkeersveilig gedrag in de schijnwerpers en gaan in gesprek met zoveel mogelijk verkeersdeelnemers in Zuid-Holland, om te horen hoe zij een punt maken van nul. Wil je weten wat we dit jaar allemaal hebben gedaan tijdens de themaweek?

Overal in de provincie zijn er acties geweest en hebben we met mensen gesproken. Velen hebben een belofte gedaan om zelf beter op hun gedrag te letten in het verkeer.
Bekijk de portretten van allen die hun belofte hebben gedeeld: portretten
Doe zelf ook een belofte: ikmaakeenpuntvannul.nl

Themaweek was ook Schoolbrengweek

Jaarlijks organiseert SCHOOL op SEEF ook in de derde week van september de Schoolbrengweek. Met de week roepen we ouders en kinderen op om veilig lopend of op de fiets van huis naar school en terug te gaan.

Dit jaar hebben maar liefst 325 scholen meegedaan aan de Schoolbrengweek.

Aftrap campagne ‘Modder op de weg’

In de regio’s Alblasserwaard, Hoeksche Waard en Goeree – Overflakkee was de aftrap van de campagne ‘Modder op de Weg’. Het (natte) weer en de oogsttijd kunnen gladde wegen opleveren. Soms kan er door modder op de weg een verkeersonveilige situaties ontstaan. Alle reden om voorzichtig te zijn. In de campagne roepen we het landbouwverkeer en andere weggebruikers op om de komende tijd rekening met elkaar te houden. 

Ook meedoen? Kijk voor meer informatie op de pagina ‘Modder op de weg‘.

Verkeersdeelgever

Voor de Themaweek 2020 lieten we onze ambassadeurs aan het woord en maakten we een compilatie van alle bijdragen. De Rotterdams stadsdichter en spoken word artiest Derek Otten heeft de film voorzien van een pakkende tekst. “Als verkeersdeelnemer ben je ook verkeersdeelgever”, een tekst die gelijk duidelijk maakt waarom iedereen een punt van nul kan maken.

Kijk hier de video:

In de media

Posted in Geen categorie

Gemeente Gorinchem ambassadeur

Met het aanbrengen van het bijbehorende logo op een van de gemeente-auto’s presenteerde wethouder Joost van der Geest de gemeente Gorinchem op 1 september als ambassadeur voor “Maak een punt van nul”. Gorinchem is de tweede gemeente in Zuid-Holland die het ambassadeurschap omarmt.

Naast allerlei gedragsgerichte activiteiten voor onder meer de basisscholen (SCHOOL op SEEF), het voortgezet onderwijs (TotallyTraffic), jonge autorijders (Drive Experience) en fietsende senioren (Doortrappen) en maatregelen aan de infrastructuur besteedt de gemeente ook aandacht aan verkeersveiligheid in de werkomschrijvingen voor werken in uitvoering en bij wegafzettingen.

Voorbeeldfunctie

De gemeente spreekt ook het eigen personeel aan, en zal bedrijven, instellingen, vervoersbedrijven, ondernemers en afvalinzamelaars motiveren om mee te werken aan het uiteindelijke doel: nul vermijdbare slachtoffers in het verkeer.

Modder op de weg

Signaleren en schoonmaken

De veroorzakers van de modder zijn verplicht om de weg zo veilig mogelijk te houden. Ze plaatsen waarschuwingsborden als de kans op modder aanwezig is en maken de weg zo snel mogelijk weer schoon. Door drukke werkzaamheden kan er toch wat modder liggen of wordt er nog gewerkt aan het schoonmaken van de weg. 

Bekijk dit filmpje van Cumela met instructie over de geldende regels en een stappenplan: Instructiefilm Cumela Modder op de weg

Bekijk hier ook de folder van het Waterschap Rivierenland: folder veilig oogsten 2020

Campagne Modder op de weg

Naast borden langs de weg is er ook andere communicatie gericht op de weggebruikers beschikbaar. Met de campagne ‘Modder op de weg’ informeren we zoveel mogelijk automobilisten, fietsers, scooterrijders en andere weggebruikers over het risico van slipgevaar in oogsttijd.

Weggebruikers krijgen het advies om hun snelheid aan te passen en om de landbouwvoertuigen de ruimte te geven. De campagne vraagt om onderling begrip. 

Meedoen?

Je kunt op de volgende manieren meedoen aan de campagne ‘Modder op de weg’:

  • Plak de stickers.
  • Hang de poster(s) op.
  • Gebruik de herkenbare borden om weggebruikers te informeren dat er modder op de weg kan liggen. Maak nu gebruik van een aantrekkelijke korting bij aanschaf.

Ga naar het bestelformulier voor de materialen: Bestelformulier.

Kijk ook in de toolkit Modder op de weg voor de downloadbestanden van de poster en de sticker. Ga naar de pagina met digitale materialen.

Partners campagne Modder op de weg
Campagneposter "Ik rij MONO"

Start mono campagne

Dankzij sociale media zijn vrienden, familie en collega’s altijd dichtbij. Soms iets te dichtbij.Zeker alsje met een smartphone in de auto stapt, of op de fiets gaat zitten. Want elke keer als je een berichtjeontvangt, raak je even afgeleid van het verkeer. MONO rijden is ongestoord onderweg zijn. Zonderafleiding van je telefoon. Zodat je je ogen op de weg houdt en niet op je scherm.

De overheid wil het gebruik van sociale media in het verkeer verminderen en tegengaan. De MONO-campagne is hier een onderdeel van. Maak een punt van nul verkeersslachtoffers en rij ook MONO

Marketinguitting met daarop de tekst: Geef elkaar de ruimte, ook onderweg.

Verantwoord en veilig weer naar school

Vanaf 11 mei gaan kinderen weer naar school en kinderopvang. Hoe gaan we ervoor zorgen, dat dat ook verkeersveilig kan?

Lopen of fietsen

We roepen ouders en kinderen op zoveel mogelijk lopend of fietsend naar school te gaan. Zeker in steden heeft lopen daarbij de voorkeur.  

Anderhalve meter

Uiteraard blijft de 1,5 meter richtlijn ook in het verkeer gelden, zowel voor voetgangers als fietsers als bijvoorbeeld bij het in- en uitstappen bij parkeren. 

Mijd dus drukke routes en kruispunten, geef ruimte aan elkaar en houd daarbij ook rekening met tegemoetkomende voetgangers, fietsers en ander verkeer. 

Moet je wachten bij een verkeerslicht? Wacht achter elkaar op voldoende afstand.

Vermijd “hangplekken” bij scholen

Brengt u als ouder uw kind naar school? Vertrek dan snel bij de school, “kiss and walk”.

Andere weggebruikers:

Het wordt drukker onderweg. Houd rekening met kinderen en ouders, geef ruimte en matig je snelheid, zeker in de omgeving van scholen en op schoolroutes!

Voor gemeenten en scholen

Landelijk zijn er protocollen en middelen ontwikkeld, waar gemeenten en scholen gebruik van kunnen maken. Op de website van SCHOOL op SEEF is hierover meer te vinden.

Zo kan er snel en eenduidig worden gehandeld en gecommuniceerd in deze bijzondere periode. 

Natuurlijk is de eigen verantwoordelijkheid van iedere ouder en leerkracht, maar zeker ook die van iedere medeweggebruiker doorslaggevend om het in alle opzichten veilig te maken voor de kinderen en voor elkaar.

Alleen samen maken we het veilig, ook in het verkeer!